Çorum haberler haberleri son dakika gelişmeleri

Çorum haberler haberleri son dakika gelişmeleri

2019 yılı faaliyetleri kapsamında 5-15 Ekim tarihleri arasında Mersin’de Genç Yeşilay kampı düzenlendi…. Yeşilay’ın bağımlılıklar alanında çalışma yapacak yüksek lisans ve doktora öğrencileri için açmış olduğu burs başvuruları sonuçları açıklandı…. Bağımlılıklar alanında koruyucu, önleyici ve rehabilite edici çalışmalar yapan Sağlık Bakanlığı ve Yeşilay, bağımlılık alanında mücadele etmeye devam… Yeşilay’ın, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele(TBM) programı ile her yıl ortalama 10 milyon öğrenci, 2 milyon yetişkine ulaştığı eğitim programı kapsamınd… Yılını kutladığı 2020 yılında; hem bağımlılıklarla hem de koronavirüs salgınıyla mücadele etmeyi sürdürüyor….

Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), hizmet modelini yaygınlaştırma ve bu alanda çalışacak psikolog, rehberlik-psikolojik danışman ve sosyal hizmet u… Yeşilay’ın, uzman psikologlarla yönlendirme yaptığı YEDAM telefonla danışmanlık hattını en çok bağımlı yakınları arıyor. Uzmanlar, zihinsel, duygusal, sosyal ve motor gelişiminin temellerinin atıldığı en kritik dönem olan 0-2 yaş aralığında çocukların hayatında televizy… Yeşilay Sakarya Şube Başkanı Fatih Kıcır ve beraberindeki heyet Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu makamında ziyaret etti…. Bağımlılara, bağımlılık riski taşıyanlara ve yakınlarına yönelik rehabilitasyon ve danışmanlık hizmeti vermeye başlayan Yeşilay Danışmanlık Merkezi (… Yeşilay Diyarbakır Şubesi Başkanı Yahya Öger ve beraberindeki heyet, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti….

Firmalarınyaşadığı sorunların sadece bir kısmından bahsettim. Hükûmetin bu sorunlara elatmayıp firmaların bazı sorunlarının çözümünü başka firmalara bırakması ve esassorunları göz ardı etmesi Hükûmetin âcizliğinin ifadesidir. BAŞKAN– Önergeler üzerinde ilk söz Sayın Arslan Kabukcuoğlu’nun. SAİTDEDE (Devamla) – Kalan yollar da güvenlik sebebiyle kapatılıp mahallekarakollarının olduğu sokaklardan araçların geçişine ancak izin veriliyor. Her şey güvenlik eksenlidüşünülüyor ama düşünülen yurttaşın güvenliği değil. Bakın, Yüksekova İpekyoluüzerinde sürekli kazalar yaşanmakta. Bu güzergâhta bir sürü okul bulunmasınarağmen ne bir üst geçit ne bir alt geçit mevcut değildir. Bu yol şimdi yine yapılıyorama yollar daraltılmış, kavşak yok, trafik levhaları yok, alt geçit yok, üstgeçit yok. 44’üncümadde üzerinde 2 adet önerge vardır, önergeleri aykırılık sırasına göre okutupişleme alacağım. Bakın,Sayın Bakan “Adanalılar ne isterse biz onu yapacağız; istiyorlarsa buhavalimanını kapatacağız ama ‘Yok.’ derlerse kapatmayacağız.” demiş.

Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerde kurdukları Genç Yeşilay kulüpleriyle çeşitli faaliyetler gerçekleştiren Genç Yeşilaycılar Darıca’da bi… Yeşilay Dergisi Kasım sayısında çocuk, aile ve okul eğitimi konusunda kapsamlı bir araştırmaya yer verdi. Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, KOAH hastalığı ile mücadelede sigarayı bırakmanın atılması gereken ilk adım olduğunu söyledi. Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş’i makamında ziyaret ederek Yeşilay’a katkılarından dolayı teşekkür belges… Dünyada 76 milyon kişinin alkol bağımlısı olduğunu ve yılda 3,3 milyon kişinin alkol kullanımına bağlı hastalıklardan hayatını kaybettiğini belirten … Yeşilay Diyarbakır Şubesi “Bağımlılıklardan Uzak Bir Hayata Kulaç Atıyorum” projesi kapsamında çocuklarla bir sinema etkinliği gerçekleştirdi…. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Genç Yeşilay Kulübü öğrencilerinin hazırladığı, Yeşilay’ın “Genç Yeşilay Mali Destek Programı” tarafın… Dünyada bağımlılığı en yaygın madde olan alkol, başta kanser olmak üzere 200 hastalığa davetiye çıkarıyor. Yeşilay Sakarya Şube Başkanı Fatih Kıcır ve beraberindeki heyet Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret etti….

Vatandaşın vergi yükü her geçengün artarken millî gelirden aldığı pay sürekli azalmaktadır çünkü vatandaşınmillî gelirden alması gereken pay, hazine garantileriyle, yolsuzluklarla,ihalelerle yandaşların cebine gitmektedir. Yandaşlara hazine garantisi verenyap-işlet-devlet projelerinin maliyeti bugün 120 milyar lirayı geçmişdurumdadır. “Kamu-özel iş birliği projeleri” olarak adlandırılan, aslındaAKP’nin vatandaştan alıp yandaşa verme aracı olarak kullandığı bu projeleryüzünden Türkiye’nin yirmi beş yılı ipotek altına alınmıştır. YAVUZAĞIRALİOĞLU (İstanbul) – Sayın Başkanım, değerli milletvekili arkadaşlarımız;yürürlük maddesi, o yüzden ilgili madde üzerine konuşmayacağım.Cumhuriyetimizin 99’uncu yılı, cumhuriyet üzerine birkaç şeyi yeniden tevarüsettirmemiz lazım. Görüşülmekteolan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde KararnamelerdeDeğişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 42’nci maddesinde yer alan“değiştirilmiştir” ibaresinin “yeniden düzenlenmiştir” şeklindedeğiştirilmesini arz ve teklif ederiz. Görüşülmekteolan 361 sıra sayılı Kanun Teklifi’nin 42’nci maddesinde yer alan “ile”ibaresinin “ve” olarak değiştirilmesini arz ve teklif ederiz. Görüşülmekteolan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde KararnamelerdeDeğişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 41’inci maddesinde yer alan“değiştirilmiştir” ibaresinin “yeniden düzenlenmiştir” şeklindedeğiştirilmesini arz ve teklif ederiz.

Dünyada beş bağımlılık alanı ile entegre mücadele ederek özgün modelleri ile global örnekler arasında yer alan Yeşilay, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu i… Yeşilay’ın Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim programı kapsamında her yıl ortalama 10 milyon öğrenci ve 2 milyon yetişkine ulaştığı eğitim programı… Yeşilay, virüsten korunmak için sağlıklı yaşamın önemine ve tütün elektronik sigara ve nargile bağımlılığıyla mücadelenin önemine vurgu yaptı…. Yeşilay, bağımlılıkla mücadelede gençlerin gücüne güveniyor… T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Yeşilay bağımlılıkla mücadele için güçlerini birleştirdi… Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle bireylere temel beceri kazandırma amacıyla bağımlılıkla mücadele çalışmaları, çevrim içi platfor… Yeşilay bağımlılıkla mücadelede kadınların etkisini gündeme taşıdı… Yeşilay’ın bağımlılıklarla ilgili araştırmalara yer verdiği hakemli akademik dergisi … Yeşilay, bağımlılıklar ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık sağlamaya devam ediyor….

  • Yeşilay ve Kırklareli Üniversitesi arasında bağımlılıklarla etkin mücadele adına işbirliği protokolü imzalandı.
  • Yeşilay’ın desteği ile 1071 Malazgirt Spor Kulübü tarafından yürütülen ‘Hayata Sporla Yeşil Işık Yak’ projesi kapsamında 150 çocuk; futbol öğrenerek …
  • Bakın, bu yapıları koruyamayan ülkelerden biridirTürkiye.
  • Yeşilay Rize Şubesi, Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezinde eğitim alan mübaşir ve kâtip adaylarına sigara bağımlığının zararları üzerine s…

Karaköprü Belediyesi’nin de destek verdiği iftar yemeğine STK temsilcileri ve bağı… Yeşilay ve TİKA, uluslararası alanda bağımlılıklarla ortak mücadele için işbirliğine gitti. Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, sadece Türkiye … Günümüzde dünyadaki kadınların yaklaşık yüzde 12’sinin sigara kullandığı tahmin ediliyor. Tarihi Bursa Reyhan Paşa Hamamı, “sağlıklı bir gelecek” hedefiyle Yeşilay Bursa Şubesi’nin faaliyetlerine mekân olacak…. Ege Üniversitesi ve üniversitenin Genç Yeşilay kulübü birlikteliğinde Bosna’da bağımlılıklar alanında geliştirilen Basic Project programı üzerine çal… 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Yeşilay Malatya Şubesi sağlık yürüyüşü düzenledi…. Bu yıl “İyi ki Yeşilay var!” konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşen Yeşilay Haftası’nda İstanbul başta olmak üzere Bursa, Hatay, Kayseri… Bu yıl “İyi ki Yeşilay var!” konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşen Yeşilay Haftası, Türkiye çapındaki Yeşilay şubelerinde etkinliklerle… Yeşilay ve Kırklareli Üniverbahsegel com arasında bağımlılıklarla etkin mücadele adına işbirliği protokolü imzalandı.

Çocukların kaliteli ve verimli bir tatil geçirmesinde ailelerin rolüne dikkat çeken Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, çocukların sporla… Bağımlılıkla mücadelesini bütüncül yaklaşım ve rol model uygulamaları ile gerçekleştiren Yeşilay, “Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı” kapsam… Yeşilay’ın İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Yeşilay Şubeleri ile birlikte ortaokullarda hayata geçirdiği “Benim Kulübüm Yeşilay” projesi Türkiye genel… Genç Yeşilay’ın geleneksel yaz aktivitesi “Açık Hava Sineması” 5 Temmuz tarihinde Yeşilay Genel Merkezi’nde gerçekleşti…. İstanbul Kalkınma Ajansı, İŞKUR ve Yeşilay iş birliği ile yürütülen “Ben de Varım! ” projesi kapsamında, Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nde (YEDAM) psiko…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *