AĞ GÜVENLİĞİ

AĞ GÜVENLİĞİ

StegSpy V2.1 Adı StegSpy V2.1 Lisans durumu Parasız Tespit edilen yazılım Hiderman, JPHideandSeek, Masker, JPegX ve Invisible Secrets URL StegSpy V2.1 Michael T. Raggo tarafından geliştirilmiş parasız elde edilebilen steganaliz yazılımıdır. Hiderman, JPHideandSeek, Masker, JPegX ve Invisible Secrets tespit ettiğini ileri sürmektedir [63]. Müellifi StegSpy ı InfoSec 2004, BlackHat 2004 ve DefCon 2004 te sunmuştur [64]. OTONET, kullanıcılar ve kullanıcıların “Portal”ı kullanımı hakkındaki bilgileri teknik bir iletişim dosyasını (Çerez-Cookie) kullanarak elde edebilir. Bahsi geçen teknik iletişim dosyaları, ana bellekte saklanmak üzere bir internet sitesinin kullanıcının tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Teknik iletişim dosyası bir internet bettilt hakkında durum ve tercihleri saklayarak İnternet’in kullanımını kolaylaştırır. Teknik iletişim dosyası, ana bellekte veya e-postanızdan veri veya başkaca herhangi bir kişisel bilgi almak için tasarlanmamıştır. Tarayıcıların pek çoğu başta teknik iletişim dosyasını kabul eder biçimde tasarlanmıştır ancak kullanıcılar dilerse teknik iletişim dosyasının gelmemesi veya teknik iletişim dosyasının gönderildiğinde ikaz verilmesini sağlayacak biçimde ayarları değiştirebilirler.

Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin. Ağ güvenliği alanında bilinmesi gereken bir çok husustan bahsettik. Bu hususlar sırası ile; Tarihçesi, ağ güvenliği, önlemler, tehditler gibi bilinmesi gereken tüm konuları alt başlıklarda anlattık. Yani bu bilgilerden sonra ağ güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu, nelere dikkat etmemiz gerektiğini, tehditler karşısında neler yapmamız gerektiği hakkında bilgi sahibi olduk. Bir başka bakış açısı ile bu konuya ilgi duyan ve bu alanda kendisini geliştirmeyi düşünen okuyucularımız için ilham kaynağı olmaya çalıştık. Yurt içerisinde yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 Sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi verilmesine ilişkin Kanun doğrultusunda karşılıksız verilen paradır. Öğrenci yaz okulunda alt yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve GNO’sunun 2.50 ve üzerinde olması durumunda üst yarıyılından ders alabilir.Bu öğrencilerimiz toplam on iki krediyi aşmayacak şekilde üst yarıyıldan ders alabilirler. Fakülte ve yüksekokullar için düzenlenen yaz okulunda; bir öğrenci toplam 12 (oniki) krediyi aşmayacak şekilde ders alabilir ve staj ve bitirme ödevi dışındaki derslere kayıt yaptırabilir. Öğrencinin yazılı başvurusu ve kendi isteği ile ayrılmak istemesi durumunda fakülte / yüksek okul yönetim kurulu kararı ile öğrencinin üniversite ile ilişiği kesilir. İlişiği kesilen öğrenci kendi öğrenci işlerinden alacağı bir ilişik kesme formunu ilgili yerlere imzalattıktan sonra kimliğini teslim etmesi gerekmektedir. Bu sınavda 70 başarı notu alan öğrenciler ile KPDS ve ÜDS sınavlarından 60 başarı notu sağlayan öğrenciler hazırlık sınıfından muaf sayılır. Her eğitim-öğretim yılı başında Hazırlık eğitimi öngörülmeyen ve eğitimlerini Türkçe olarak yürüten programlara kayıtlı öğrenciler için yabancı dil 1 ve yabancı dil 2 derslerinden muafiyet sınavı yapılır.

  • Parola yenileme bilgileri e-posta adresinize gönderildi.E-postanızdaki talimatları uygulayarak Parolanızı yenileyebilirsiniz.
  • Hat dondurma hizmetinden, bir müşteri yılda ​en fazla 2 kez ve toplamda 180 günü aşmayacak şekilde faydalanabilir.
  • İkinci öğretim öğrencilerinden öğrenim ücretlerinin birinci taksitini ödemeyenlerin kayıtları yapılmaz ve yenilenmez.

Yazılımların testleri için Ki-kare saldırısı kullanılmış ve sonuçlar değerlendirilmiştir. Elde edilen sonuçlarda resim tabanlı steganaliz kullanıldığında yedi resimde iyi sonuç elde edilmiştir. Ses tabanlı steganalizde geliştirilen yöntemde ise çok başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Ancak, resim steganalizde olduğu gibi gürültülü seslerde de iyi sonuçlar elde edilememiştir. Bilinçaltı önermeleri reklamlardan (değişik gruplardan alınan görüntüler ve mesajlar farklı bir anlam içerebilir), InnerTalk gibi modern bilinçaltı önerme programlarına kadar birçok alanda çeşitlilik gösterir. Steganografik bir yöntem olarak sınıflandırılmamasına rağmen, PhotoTiled resimler içerisinde bilgiyi gizlemek mümkündür. Resimler üzerinden görüntüler yaratan bir program, William Leigh Hunt tarafından hazırlanan bir web sitesi mevcuttur [73]; (a) Şekil 2.4. (b) Bu uygulama, tamamen yeni bir resim yaratmak için fotoğraf koleksiyonlarının işlemesine ilişkin çarpıcı örnekler sağlamasına karşın, tartışılması gereken konu çıkış görüntüsünde her zaman gizli bir bilgi içerebilme ihtimali olduğudur. Uygulamanın kendisi, PhotoTile yüksek oranda denenmiş ve sık kullanılan bir paylaşımlı yazılımdır (shareware programing) [74]. Steganografi ile veya steganografisiz görüntü tonu 4 Görsel izlere ek olarak, Stego Analyst kullanıcılara renk paletleri, ton, yoğunluk, kullanılan renkler ve kırmızı-yeşil-mavi (RGB) değerleri gibi özellikleri inceleme yeteneğini vermektedir. Araştırıcıların steganografinin görüntü ve ses dosyalarında fiilen kullanılmasına ait görsel izleri aramalarına izin veren çok özellikli bir görüntüleme ve analiz aracıdır.

Stego Suite araçları bir web etki alanını temel alarak etki alanını sayısal görüntüler içindeki gizli verilerin mevcudiyeti için sürekli biçimde tararlar. Sayısal bir olay yerinde toplanan verilerin daha sonra analiz edilmesi usandırıcı bir süreç olabilir. Sayısal veri başka gizli kanıt içerebilen binlerce görüntü, ses dosyası veya sayısal video içerdiğinde, kilit teknolojiler ve uzmanlık yardımı olmaksızın süreç imkânsız hale gelebilir. Stego Suite araçları sayısal görüntü ve/veya ses verilerinin gizli bilgiler veya iletişim yönünden incelenmesi ve değerlendirilmesi yeteneğini sağlamaktadır. Stego Suite 4.1 hem başkasına yaptırılan bir izleme/tarama hizmeti hem de üç uygulamadan oluşan kendi başına bir yazılım paketi olarak kullanımdadır. Seçme yetkisi programın idaresini uzman Wetstone personelinin ellerine bırakmayı arzu eden müşteriler için uygundur. Yazılım paketi steganografi tespit fonksiyonunu kendi sistemleri içinde yapmayı seçen müşteriler içindir. Her iki seçimde de teknik destek ve Stego Suite ekibinin uzmanlığı sağlanmaktadır. İçinde bilgi gizli olan dosyalarda ise bu fark binde seviyesine düşmektedir. Bu nedenle programın çalışması sonucunda elde edilen değerler binde seviyesinde ise resim içinde bilgi gizlenmiştir denilebilir.

Ayrıca bir şifre belirlenirken iyi bir şifrenin özellliklerini taşımamasına dikkat edilmelidir. İyi bir şifre; ( İTÜBİDB (2013, EYLÜL 7))• Büyük ve küçük harf içerir.• Noktalama işareti ve rakam içerir.• Kolaylıkla hatırlanabilir böylelikle bir yere yazılmalarına gerek kalmaz.• En az sekiz karekter uzunluğunda olur.• Hızlı yazılabilirler. Hazırlık eğitimi öngören ve eğitimlerini yabancı dille yürüten programlara kaydolan öğrenciler için her eğitim-öğretim yılı başında bir yabancı dil muafiyet sınavı yapılır. Bu sınavlar Üniversitenin Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından eğitim-öğretim başlamadan önce yapılır. Üzerinden üye kaydı oluşturup, kendi hesabınızla oluşturduğunuz playlist’leri, mobilden aynı kullanıcı adı ve şifre ile girerek dinleyebilirsiniz. Bununla beraber, mobilden oluşturduğunuz playlistleri de web’den görüntüleyip, dinleyebilirsiniz. Durumlardan kaynaklanabilecek sorunlardan ve zararlardan dolayı sorumluluk kabul edilmeyecektir. Dilerseniz, Türk Telekom’de kayıtlı cep telefonu hattınız üzerinden SMS göndererek de TekŞifre Kullanıcı Adı ve Şifrenizi yeniden talep edebilirsiniz. Bunun için, mesaj alanına “TEKSIFRE” yazın, bir boşluk bırakın ve Hizmet Numaranızı veya kayıtlı e-posta adresinizi yazıp 6606’ya mesaj gönderin. TekŞifre ve Kullanıcı Adınız SMS olarak ceptelefonunuza yeniden gönderilecektir. Aktivasyon işlemi için e-posta adresime aktivasyon linki ulaşmadı. Kendinize yeni bir aktivasyon e-postası gönderilmesini sağlamak için; lütfen tıklayın.

Çeşitli amaçlara yönelik olarak kullanılan birçok grafik dosya formatı vardır. 26 4 Sonuç bölümde ise, yapılan çalışmalar ışığında, bu tez kapsamında yapılan incelemer, deneyler ve elde edilen sonuçlar kapsamlı olarak değerlendirilmiştir. (3) Adaylardan, eğitim-öğretim döneminin başlangıcına kadar, noterden tasdikli yüklenme senedi getirilmesi istenir, yüklenme senedinin getirilmemesi hâlinde adayın dosyası işlemden kaldırılmak üzere Başkanlığa gönderilir. Yüklenme senedi miktarı, her eğitim-öğretim dönemi için Başkanlık tarafından belirlenir. MADDE 21 – (1) Adaylar, intibak eğitiminin herhangi bir aşamasında POMEM Müdürlüğüne yazılı başvuruları ile POMEM’den çıkma isteklerini bildirerek ayrılabilirler. (2) Eğitim-öğretimin başlaması gününden itibaren üç iş günü geçtikten sonra kontenjan doldurulmamış olsa dahi yedek aday çağrılmaz. (4) Sınav evrakı sınav merkezlerince bir yıl süreyle, dava konusu olmuşsa davanın kesin karara bağlanmasına kadar saklanır ve bu sürenin bitiminde tutanakla imha edilir. (2) POMEM giriş puanına göre erkek, kadın ve Emniyet Teşkilatı personelinden şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları için asıl, yedek ve başarısız olmak üzere ayrı ayrı sınav sonuç listesi düzenlenir. Erkek ve kadın asıl adayların % 30’una tekabül eden sayıda yedek aday listesi, en yüksek puandan başlanarak belirlenir.

Bu tekniklerin sağlamlığı da analiz teknikleriyle test edilmektedir. Bu çalışmada, resim dosyaları ve ses dosyaları içerisinde saklanan gizli bilgiyi ortaya çıkarmak için kullanılan steganaliz metotları incelenmiş ve bu yöntemlerden elde edilen sonuçlar karşılaştırılmıştır. Ayrıca, bu çalışmada steganaliz teknikleri, yazılımları ve yaklaşımları ile Ki-kare tekniği incelenmiş ve detaylı olarak açıklanmıştır. Resim tabanlı steganaliz yöntemi ile ses tabanlı steganaliz yöntemleri bu çalışmada detaylı incelenmiş ve bu ses ve resim tabanlı steganografi çözümlerin sağlamlığı bu çalışmada geliştirilen yazılımlar ile test edilmiştir. Bunun yanında, steganalizde kullanılan resim steganaliz için önerilen ve kullanılan yazılımlar ile bu yazılımların geliştirilmiş durumlarının gerçeklenmesi sonucunda elde edilen sonuçlar karşılaştırılmıştır.

Koçsar Otomotiv’e bizimle birlikte yol aldığı için teşekkür ediyor ve iş birliğimizin devamını diliyoruz. Şifre yönetiminin en efektif yolu “LDAP” veya “RADIUS” doğrulama sunucularından faydalanarak bir onay mekanizma sistemi kullanmaktır. Böyle bir mekanizma kullanılsa bile yetkili hakların kullanımı için yerel tanıtılmış bir şifre yapılandırma dosyasında bulunmalıdır. Yönetilebilir cihazların çoğu kullanıcı hesapları ve yönetici hesapları adı altında iki farklı kullanım seçeneğine sahiptirler. Kullanıcılar sadece arayüzleri inceleyip çalışabilirken yöneticiler cihaz ayarlarında değişiklik yapma haklarına sahiptirler. Bir şifreyi yapılandırma dosyalarında tutarken kesinlikle şifrelenmiş(encrypted) halde tutmak gerekir.

MADDE 16 – (1) Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %30’u, fiziki yeterlilik sınavı puanının %30’u ve mülakat sınavı puanının %40’ının toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir. (3) Mülakat sınavı komisyonu; başarılı olan adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur”, başarısız adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verir. Olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir. B) Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur. Fiziki yeterlilik sınavı sonuçları Başkanlıkça belirlenen yer ve zamanda ilan edilir. (2) Adayların ikamet illerine göre belirlenen sınav merkezleri ve sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. (4) Hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, sınav aşamalarına geçemezler. (2) POMEM giriş sınavına başvurular her dönem için, Başkanlık tarafından belirlenen yer ve ilan edilen tarihler arasında şahsen yapılır.

TekŞifre Kullanıcı Adınız, üyelik işlemlerinde girmiş olduğunuz e-posta adresidir. Tek bir ADSL hattım için Türk Telekom TekŞifre’de birden fazla hesap oluşturabilir miyim? Aynı e-posta ile Türk Telekom TekŞifre’de birden fazla hesap oluşturabilir miyim? Aynı e-posta adresiyle sadece bir TekŞifre hesabı oluşturabilirsiniz. Birden fazla hesap oluşturmak isterseniz, farklı e-posta adresleriyle üye olmanız gerekmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *