Man – een vriend van de hond: 5 regels voor het omgaan met huisdieren

De wereld die door een persoon wordt geregeerd, heeft vandaag regels nodig die doen denken aan de verantwoordelijkheid voor dieren. Zijn we menselijk bij onze huisdieren? Zoopsycholoog Nika Mogilevskaya vertelt hoe we onszelf moeten testen en begrijpen of we ons correct gedragen met onze hond.

Vijf dierenvrijheden zijn een charter ontwikkeld in het VK in 1965. Het document bepaalde de normen waaraan de dierdeskundigen moeten voldoen: dierenartsen, fokkers, boerderijwerkers.

In ons land heeft de code geen juridische kracht, maar het zal interessant zijn voor iedereen die van plan is een huisdier erover te starten. Niet alleen hebben wij mensen niet alleen het recht op respect en een fatsoenlijk leven.

Vrijheid van honger en dorst

De hond moet voedsel ontvangen dat is geselecteerd volgens zijn leeftijd, grootte en gezondheidstoestand. Als dit een puppy is, selecteert u een speciaal voedsel voor puppy’s, als een kleine hond een voer is voor kleine rotsen. Producten voor kleine en grote rassen verschillen van elkaar met een samenstelling van eiwitten en sporenelementen: honden hebben verschillende hoeveelheden nodig. Maar de grootte van de korrels is niet zo belangrijk.

Bij het kiezen van voedsel moet u rekening houden met de kenmerken van de gezondheid van het dier. Ziekten van het urogenitale systeem, gevoelige spijsvertering, enzovoort – voor elk van de problemen is er een goede voeding.

De hond moet niet constant eten: voed het gewoon twee tot drie keer per dag, afhankelijk van welk voedersysteem je hebt gekozen. Sommige eigenaren geven er de voorkeur aan om een ​​natuurlijk te voeden voor het zo -gevallen BARF -systeem.

Natuurlijk is niet alleen pap met vlees of behoud. Als u denkt aan natuurlijke voeding, moet u een veterinaire voedingsdeskundige raadplegen en een individueel dieet maken dat bij uw hond past.

Het huisdier moet altijd toegang hebben tot zuiver water. Idealiter – in een ijzer of keramiek, maar geen plastic kom.

Vrijheid van ongemak

Comfort en gezelligheid voor de hond – dit is in de eerste plaats beveiliging. De hond heeft zijn eigen plek nodig, die veilig zal zijn tegen het oogpunt van honden. Het bed moet voornamelijk handig zijn voor de hond, en niet mooi voor de eigenaar – met borduurwerk en glazen.

Het liggen moet worden geplaatst zodat ze er niet constant voorbij gaan, zodat er geen concepten zijn. En zodat de hond kan zien wie binnenkomt, wie naar buiten komt, om te bepalen wat er binnenshuis gebeurt. Honden gaan vaak graag liggen bij de deuren, bij de drempel, maar voor de bank is dit niet de meest geschikte plek.

U kunt zien waar het huisdier vaak ligt en zijn voorkeuren aanpassen, motiveren met behulp van speelgoed, goodies en verschillende soorten positieve versterkingen. Het is belangrijk om te onthouden dat het team “plaats!»Moet niet als straf worden gebruikt.

De belangrijkste regel van een comfortabel hondenleven is niet om het dier aan te raken wanneer het slaapt of op een bank staat. De persoonlijke plaats van het huisdier is onschendbaar – deze regel moet alle familieleden waarnemen, inclusief kinderen. In het ideale geval zou slechts één familielid het bed schoon moeten maken en wassen. En dit moet af en toe worden gedaan, omdat ze besmet raken.

Het is belangrijk om te onthouden dat hygiëne voor een hond helemaal niet hetzelfde is als voor een persoon. Over het algemeen zijn de honden erg schoon en hoeven ze voor het grootste deel niet te wassen. Als het huisdier in het meer heeft gebaad of de regen heeft geraakt, kunt u het volledig wassen. Eigenaren van honden van decoratieve rassen moeten contact opnemen met de dierenarts – ze hebben hun eigen vertrekkende functies.

De meeste honden hebben een minimale “interventie” nodig: het is voldoende om de poten na een wandeling te wassen en de wol te kammen, vooral tijdens de vervellingperiode. Hardharige hondenrassen smelten echter niet alleen en hebben regelmatig plukken (trimmen), dat hen van hygiëne en een tijdige verandering van haarlijn biedt.

Vrijheid van verwondingen en ziekten

De zorg voor de gezondheid van het dier is onze plicht. Elke hond moet eenmaal per jaar een medisch onderzoek ondergaan – zodat de dierenarts van tevoren mogelijke ziekten kan identificeren. Bij het bereiken van de leeftijd van zeven kan medisch onderzoek vaker worden gedaan, vooral bij chronische aandoeningen.

Vanwege de hoge pijndrempel demonstreren de honden hun problemen niet, dus vaak wordt de ziekte gevonden in het stadium waarin de staartpatiënt niet langer kan helpen. Daarom is tijdige diagnose zo belangrijk.

Het is noodzakelijk om een ​​hond jaarlijks bij te brengen van hondsdolheid en van andere ziekten, eenmaal per kwart. Vlooien zijn gewoon onaangenaam, ze veroorzaken huidproblemen, terwijl teken het belangrijkste gevaar vormen. Een tekenbeet kan leiden tot een ziekte van pyroplasmose en dood, en dergelijke gevallen zijn niet zeldzaam.

Nu, vanwege veranderingen in het klimaat, slapen teken helemaal niet, dus u moet de veiligheid van het huisdier het hele jaar door controleren. Er zijn speciale insectoacaricide -kragen, druppels, pillen. De meeste eigenaren kiezen een combinatie van een kraag en tablets. Het belangrijkste is om tijdig medicijnen te gebruiken en de kraag te veranderen.

Vrijheid van vidotypisch gedrag

Als we een hond meenemen, moeten we voorbereid zijn op het feit dat deze zal graven, huilen, blaffen, de priesters van andere honden ruiken, wentelen in de modder – en voor haar is het normaal! U kunt het niet verbieden om het te doen. Maar om te begrijpen wat deze verlangens heeft veroorzaakt en de energie van het dier in een vredig kanaal te leiden – dat kan. Zodat de hond bijvoorbeeld de bedden in de tuin niet verpest, kunt u een geschikte plek op de site vinden en het aantrekkelijk maken voor een huisdier.

Коathда собака проявляеет свое видотипичное поведение, оелает это не зе з вредностис, не наззоо ° achine �зоо зо зо зоо зо зо зо зо зоо зосоax взо владаchter achine �заоооосоax неооосе нзооосе нзоооосе наззоооооооооооооооооооооооооооооооеееееосе остиCijk не. Het is natuurlijk voor jou en mij om te huilen, te schreeuwen, plezier te hebben – voor de hond gedraagt ​​het zich ook op een bepaalde manier. Het is belangrijk dat we ons onthouden en het huisdier niet straffen. Het is de moeite waard om literatuur te bestuderen over de kenmerken van hondengedrag om te weten wat normaal voor hen is en wat een teken van stress of ziekte is.

Vrijheid van verdriet en lijden

Geen enkel dier mag worden onderworpen aan fysiek of psychologisch geweld, pesten. In dit opzicht moeten https://teelballen.com/testiculaire-pijn-bij-mannen-2/ we onthouden “wat goed is en wat slecht is”, juist voor de hond, en niet voor onszelf. Bijvoorbeeld, overmatig contact – knuffels, overmatige aandacht van volwassenen of kinderen – dit is stress voor een hond, echt psychologisch geweld.

Soms worden huisdieren gegooid of aan schuilplaatsen gegeven voor trieste gelegenheden. Volgens de eigenaren zou het dier bijvoorbeeld een gezin moeten verzamelen – en kon deze taak niet omgaan. Met een partner die niet bij ons past, kunnen we vertrekken: we zijn volwassenen, wij zijn verantwoordelijk voor onze beslissingen zelf. Honden hebben het mis: we zijn verantwoordelijk voor hen. We kunnen niet zomaar een huisdier zeggen: “Tot ziens, je zult hier niet langer wonen”. Hoewel er mensen zijn die dat doen.

Gemiddeld leeft de hond van 10 tot 20 jaar. Als je na 3 dagen of een jaar van het leven samen nog steeds wilt afscheid nemen, is je verantwoordelijkheid om haar een nieuwe, goede eigenaar te vinden. Niet naar het schuilplaats, niet om het op straat op te gooien, niet te schitteren. Nu ben je een vertegenwoordiger van een hond, onderhandelaar, je bent op zoek naar een persoon die zeker bij haar zal passen. En onthoud het recht van het dier op vrijheid van verdriet en lijden.

De verandering van de eigenaar brengt het dier altijd ongemak en wordt soms een tragedie voor hem – afhankelijk van hoeveel het aan hem was gebonden. Maar als je je niet op je gemak voelt om bij een hond te wonen, dan is ze waarschijnlijk ook niet zo leuk om bij je te wonen. En als u nog steeds besluit om afstand te doen van het huisdier, verlicht u dan niet van verantwoordelijkheid, maar slaagt u er niet in om schuld te verdrijven. Zoek naar een compromis en probeer het recht van uw hond niet te vergeten op een gelukkig leven.

Concluderend is het de moeite waard eraan toe te voegen dat de president van Rusland in 2018 een wet heeft ondertekend over verantwoordelijke dierbehandeling (federale wet van 27.12.2018 nr. 498-з), waarin de verstrekking van de juiste zorg voor dieren (inclusief veterinair onderhoud en goedkeuring van maatregelen om het uiterlijk van ongewenste nakomelingen bij dieren te voorkomen) is een verplichte vereiste voor uitvoering door de eigenaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *